Het geheim achter het ultieme fitness apparaat ten tijde van een lockdown!

In dit artikel vertel ik je hoe je thuis of buiten kan sporten en deel ik een work-out met je.
 

Het ultieme fitness apparaat

Het menselijk lichaam is het ultieme fitness apparaat en altijd beschikbaar. Je traint de ultieme combi van kracht en uithoudingsvermogen waar en wanneer je maar wilt!

Binnen of buiten trainen

Binnen in je eigen huis trainen doe je bijvoorbeeld op zolder waar je je krachtoefeningen uitvoert en tegelijkertijd de trap gebruikt om je uithoudingsvermogen te vergroten. Uiteraard kan je ook je tuin gebruiken in deze ultieme combi of nog beter ga naar buiten de wereld in. Doe een workout op je eigen oprit in combinatie met kleine stukjes hardlopen door je eigen buurt.

Zonlicht en de aanmaak van Vitamine D

Zonlicht betekent niet alleen een lekker kleurtje op je kop, maar ook de aanmaak van vitamine D. Je krijgt al voldoende vitamine D als je in de zomer een half uur buiten bent met onbedekt hoofd en onbedekte armen. In de winter is dit anders: een goede reden om meer de hort op te gaan! Blootstelling aan voldoende licht zorgt eveneens voor een beter slaapritme. En dat is weer van positieve invloed op je algehele fitheid.

Kom uit je comfortzone, The 10 rounds work-out!

Zet een ronde uit van 200, 300 of 400 meter uit, die bijvoorbeeld begint en eindigt op je eigen oprit. In het voorbeeld gebruik ik 400 wat resulteert in 4 kilometer lopen in combinatie met de verschillende oefeningen.

Run 400 Mtr
6 Squats-12 Reverse Lunges
6 Push ups-12 incline push ups
6 Reverse Crunches-12 Russian twist
6 Superman-12 superman pull up

Dit is één ronde, herhaal dit voor tien ronden.

Succes!